top of page

Поводження із двома типами ♻️ відходів

Сьогодні торкнемося важливих аспектів міського господарства - поводження із двома типами відходів: опалим листям та будівельним сміттям.

Щороку восени та на весні починається сезон паління листя, сухої трави та інших рослинних решток. Люди, які палять суху траву, завжди переконані, що не роблять шкоди. Це твердження – міф.

При спалюванні листя в атмосферне повітря виділяються шкідливі речовини , такі як пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і ряд канцерогенних сполук , які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, посилюють негативний перебіг хронічних захворювань.

Відповідно до Правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 № 76, прибудинкова територія повинна постійно утримуватися в чистоті, систематично очищатися від сміття, тари, опалого листя. Спалювання всіх видів відходів на даній території домоволодінь і в сміттєзбірниках суворо заборонено .

Безпечною альтернативою спалювання листя є його вивезення на сміттєві полігони або компостування.

Водночас із сухим листям , мешканці великих міст стикаються із проблемою вивозу будівельного сміття.

Будівельне сміття – це всі відходи, що утворюються під час ремонтно-будівельних робіт (демонтаж, ремонт, будівництво) і підлягають тільки спеціалізованому вивезенню та утилізації.

Забороняється скидання даного виду сміття у сміттєві контейнери та залишення біля них. Нажаль, ми постійно стикаємось із безвідповідальним поводженням господарів після ремонту і купами мішків, рештками будівельних матеріалів, які складаються на сходових маршах, під балконами, біля контейнерів для сміття.

Будівельне сміття має бути вивезене на найближчий сміттєвий полігон. Для цього Ви можете скористатись послугами відповідних служб, або вивезти самостійно, якщо маєте можливість укомплектувати авто причепом.

Звертаємося до свідомих громадян! Якщо Ви стали свідком неправильного поводження із опалим листям або будівельним сміттям, будь ласка, зафіксуйте цей випадок та зверніться до поліції за номером 102. Це є правопорушенням, на порушника буде складено адміністративний протокол за ст.152 що тягне за собою накладення штрафу, у розмірі від 850 грн до 1700 грн для юридичних осіб / підприємців та від 340 грн до1360 грн для громадян.

Закликаємо кожного відповідально та дбайливо ставитись до місця, де Ви живете, дотримуватись законів та правил, створених для підтримання порядку і чистоти!



0 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comments


bottom of page